Roşia Montană: Revoluţia generaţiei noastre!

“Pentru filozoful Constantin Noica ignoranţa reprezintă una dintre cele mai grave maladii ale spiritului. Un popor ignorant degenerează în timp ajungând  să fie asimilat de popoarele cu personalitate,  un om ignorant îşi stafideşte sufletul topindu-se de la sine în propriile frustrări. Un popor respiră în lume prin marele lui spirite, în orice dicţionar enciclopedic din lume.”  

Toate aceste zile ce m-au ţinut în mijlocul protestelor pentru salvarea Roşiei Montane au făcut să fiu mândru de această tânără generaţie din care fac parte, unde cei mai frumoşi oameni  din ţară au arătat că nu suntem doar o mână de hipsteri, ong-isti fără altă ocupaţie mai bună, ori galerii de fotbal. Am demonstrat că putem să ne facem auziţi, ştim şi vrem să nu mai fim ignoranţi, dar ce este cel mai important este că am învăţat cu toţii, în timpul protestelor, să fim uniţi, să ascultăm de cei câţiva lideri de opinie, dând dovadă că putem fi organizaţi în faţa tuturor celor care sunt împotriva noastră!

998642_10201190034731128_272573594_n(foto: Vlad Petri)

Cred că simţim cu toţii acelaşi lucru, că viitorul va fi foarte sumbru, nu doar în România, ci în întrega lume, asta dacă nu acţionăm, nu ne implicăm. Avem datoria morală faţă de cei ce au luptat până acum, dar mai ales pentru viitorul nostru şi al urmaşilor noştri. Da, sună a un mesaj pe care l-aţi tot auzit, l-am tot „mestecat” cu toţii, însă câţi chiar am trecut la următorul nivel?

NU ascultaţi de frustraţi care tot ce au făcut în viaţă a fost să urască. Avem în spate oameni de valoare, oameni frumoşi, precum Liviu Mihaiu, Mircea Toma, Claudiu Crăciun, Mihnea Blidariu, Mircea Kivu, Nicusor Dan şi mulţi alţii, care ne fac să mergem zilnic cu capul sus în Piaţa Universităţii, să strigăm pentru libertatea noastră, pentru un viitor fără cianuri pentru noi şi copiii noştri.

Nu uitaţi că tot cu acest scop s-a protestat în multe alte oraşe ale lumii precum Aarhus şi Copenhaga (Danemarca), Amsterdam şi Maastricht (Olanda), Bruxelles (Belgia), Berlin, Munchen, Freiburg şi Bonn (Germania), Budapesta (Ungaria), Chişinău, Fair Isle şi Londra (UK), Geneva (Elveţia), Helsinki (Finlanda), Madrid (Spania), Praga (Cehia), Varşovia (Polonia), Vilnius (Lituania), dar mai ales în celălalt capăt al lumii în SUA, în New York şi Washington. Mai multe poze AICI (http://totb.ro/foto-proteste-in-lume-pentru-rosia-montana/).

washington(Washington, SUA)

NU vă descurajaţi, NU slăbiţi lanţul zilelor de protest! ÎMPREUNĂ am reuşit să rupem zidul Jandarmeriei şi să intrăm pe carosabil, două zile la rând! Nu am reuşit acest lucru nici în ianuarie 2012, iar până atunci s-a mai întâmplat doar în 1991, la Mineriadă. În stradă am reuşit să ne facem mai bine auziţi, în fata Jandarmeriei, în faţa unei presei manipulate şi manipulatoare, dar şi în fata guvernanţilor care, deşi nu o arata, ştim bine că le e frică. Ei ştiu că NOI putem fi scânteia care va trezi acesta ţară la realitate, care îi va trimite pe toţi cu spatele la acelaşi zid pe lângă care au mai trecut şi Ceauşeştii.

Dar cel mai important: NU  RENUNŢAŢI! Nu am demonstrat nimic în aceste două zile, dacă nu continuăm, seara de seară, ÎN STRADĂ, să ne spunem cuvântul. Grecii, francezii, turcii, iar mai nou bulgarii, au stat în stradă săptămâni întregi, izbândind ori prin luptă, ori prin proteste paşnice. Dar au fost acolo, demonstrând că noi suntem viitorul, nu câteva sute de politicieni pe care, personal,  îi ridic fără nicio reţinere la gradul de criminali.

Am început o nouă pagină de istorie, pe 1 septembrie 2013! Nu ar fi păcat să inchidem atât de curând cartea generaţiei noastre?

UNIŢI, SALVĂM, ROŞIA MONTANĂ!

2(foto: Vlad Petri)

Leave a comment

Cat Avenue

All you need is love and a cat!

hrana pasiune suflet

#beatricegateste #sanatatecurata